26. april 2019

Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

I en af årets største transaktioner overtager Lægernes Pension en stribe erhvervs- og boligejendomme i hovedstaden fra M. Goldschmidt Holding

Lægernes Pension har købt en portefølje med 11 storkøbenhavnske ejendomme på samlet over 50.000 kvadratmeter af M. Goldschmidt Holding A/S. Handlen omfatter erhvervs- og boligejendomme i de københavnske bydele Vanløse, Vesterbro og Ørestad samt på Frederiksberg og i Hvidovre og Lyngby.

”For os er det en interessant investering med udsigt til at kunne give vores medlemmer et fornuftigt og langsigtet afkast. Der er tale om veldrevne ejendomme i hovedstaden med en god risikospredning mellem kontor og boliger fordelt på mange lejere. Flere af ejendommene har desuden et udviklingspotentiale med fx ekstra byggeretter og mulighed for at udnytte tagetager,” siger Jan H. Willard, chef for aktier og alternative investeringer i Lægernes Pension.

Porteføljen omfatter ejendommen Enghavevej 40 med spillestedet Vega på Vesterbro, kontordelen af det prisbelønnede 8-tallet-kompleks i Ørestad Syd, fem ejendomme på Frederiksberg og to blandede ejendomme nær det kommende indkøbscenter Kronen Vanløse.

”Vi er meget tilfredse med handlen, som sker efter en god proces og på et tidspunkt med efterspørgsel på centralt beliggende ejendomme i hovedstaden. Med Lægernes Pension får ejendommene en god og langsigtet ejer, som kan videreudvikle dem, mens vi kan koncentrere kræfterne om at udvikle og opføre 1.300 boliger i det centrale Hillerød,” siger Søren Bjørn Hansen, viceadministrerende direktør i M. Goldschmidt Holding.

Goldschmidt Holding-koncernen har en todelt strategi for ejendomme: Dels at investere langsigtet i området ved Grønningen og det centrale København omkring Østerport Station, dels at investere til udvikling og videresalg i Storkøbenhavn.
Transaktionen er formidlet af Lintrup & Norgart A/S, der har været eksklusiv rådgiver for M. Goldschmidt Holding. Lægernes Pension har under forhandlingerne været repræsenteret af Fokus Asset Management A/S, som også skal forvalte og administrere ejendommene.

Parterne ønsker ikke at offentliggøre købesummen.

 

Kontaktoplysninger:

Kommunikationschef Sofie Randrup, Lægernes Pension – telefon 33 47 81 67

Viceadm. direktør Søren Bjørn Hansen, M. Goldschmidt Holding – telefon 33 63 09 00

Adm. direktør, partner Stig Lintrup, Lintrup & Norgart – mobil 40 97 17 17