26. april 2019

Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

Nye muligheder for Danish Aerospace Company

Danish Aerospace Company ApS (DAC), et helejet datterselskab i M. Goldschmidt Holding koncernen, har offentliggjort sin årsrapport for regnskabsåret 2017.

Hovedelementerne er:

• DAC´s senere års betydelige investeringer i kvalitetssikringssystem, ny teknologi og fremtidige generationer af udstyr viser stort potentiale både i Europa og USA.

• DAC’s pipeline af nye produkter og projekter har aldrig været bedre, og selskabet forventer allerede i 2018 at indgå de første kontrakter relateret til den nye teknologi.

• DAC’s helejede datterselskab i Houston, Texas er nu operationel, og de første direkte kontakter med amerikanske selskaber og myndigheder meget positive.

• DAC realiserede i 2017 en tilfredsstillende driftsindtjening på 2,4 mio. kr. henset til de store investeringer i fremtiden, som selskabet har foretaget. Det er 13. år i træk, selskabet leverer overskud.

Danish Aerospace Company har i 2017 fokuseret sin udvikling på nye versioner af motions-udstyr til astronauter. Dette sker på grundlag af en voksende interesse fra ESA og NASA for at kunne afprøve og teste denne slags udstyr på Den Internationale Rumstation. Dette skal foretages med henblik på anvendelse af udstyret på bemandede rejser til Mars og en mini-rumstation ved Månen, som den Deep Space Gateway NASA er i gang med at planlægge sammen med sine internationale partnere.

DAC etablerede i november 2017 et helejet amerikansk datterselskab Danish Aerospace Company – North America, Inc., i Houston, Texas og ansatte David Zuniga som General Manager. Datterselskabet er nu i gang med at forfølge en række tiltag på det amerikanske marked.

DAC opgraderede sit kvalitetsstyringssystem til AS9100 standard, hvorefter DAC er trådt ind i en eksklusiv klub af virksomheder på verdensplan med dette certifikat. AS9100 er de facto kvalitetsstandarden for verdens virksomheder i fly- og rumfartsindustrien, og DAC er den 9. virksomhed i Danmark som får certificeringen for både design og fabrikation af udstyr. Kvalificeringen åbner mulighed for nye kontrakter, deltagelse i konsortier og blive underleverandør ikke kun til rumfartsindustrien, men også til flyindustrien.

DAC forventer et markant forhøjet aktivitetsniveau og forbedret driftsindtjening i 2018.