26. april 2019

Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

M. Goldschmidt Holding A/S har sørget for, at musikskolen Goldschmidts Musikakademi får egne lokaler i ISS-bygningen på Rentemestervej i Københavns nordvestkvarter. Ombygningen er i fuld gang, så akademiet kan starte efterårssæsonen i farverige og kreative omgivelser, der i sandhed signalerer glæde, eventyr og liv.

Gratis undervisning til 200 børn
Goldschmidts Musikakademi er en privat musikskole, som giver gratis musikundervisning med marginaliserede børn og unge som primær målgruppe. Akademiets ca. 200 elever har hidtil fået undervisning i lånte lokaler på byens folkeskoler, men fra efteråret 2018 kommer de fleste aktiviteter til at ligge i de nye lokaler på Rentemestervej. Goldschmidts Musikakademi vil dog fortsat have en række satellitter med undervisning lokalt på skoler i udsatte boligområder.

Kulturelt samlingspunkt
Bag Goldschmidts Musikakademi står musikeren Henrik Goldschmidt. ”Det er fuldstændig vidunderligt, hvad Mikael har gjort for os – og for vores elever! Baggrunden for at starte Goldschmidts Musikakademi var ønsket om at bringe de forskelligste børn sammen og lade dem lære hinanden at kende og blive venner med musikken som omdrejningspunkt. På den måde skaber vi en fredeligere fremtid samtidig med, at den enkelte elev får et kolossalt løft. Med vores eget hus, som vi kan bruge døgnet rundt alle ugens dage, kan vi sætte mange flere aktiviteter i gang til glæde for mange flere,” siger en glad Henrik Goldschmidt, som håber, at huset på Rentemestervej kan blive et kulturelt samlingspunkt for lokalområdet.

Peace, love and harmony
Skønt de to Goldschmidt’er ikke er i nær familie, har de både navnet og dedikationen til fælles, og netop dét er årsagen til, at M. Goldschmidt Holding A/S har valgt at støtte akademiet. ”Man har det held i sit liv nogle gange, at man møder et menneske, der brænder for noget og bruger en stor del af sit liv på at få det til at gå i opfyldelse. Henrik er sådan et menneske og det er en stor glæde at kende ham. Han står for alt det rigtige og det gode; peace, love and harmony, kan man sige, og akademiet er et fantastisk beundringsværdigt projekt, som oven i købet har klaret skærene uden offentlig støtte. Så den gamle købmand blev vækket. Vi besluttede at hjælpe, og mit område er jo bl.a. ejendomme, så vi kan sørge for nogle ordentlige rammer. Nu har vi foreløbigt forpligtet os i fem år, og så må vi se til den tid. Mit ønske er, at det her kommer til at flyve, det fortjener børnene og ikke mindst Henrik Goldschmidt”, slutter Mikael Goldschmidt.