26. april 2019

Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

HOUSTON og ODENSE – Udvikler af kommercielle rumstationer og rumstationsmoduler, Axiom Space, Inc., og Danish Aerospace Company ApS (DAC) i Odense der udvikler og producent af astronauters monitoreringssensorer og andet sundhedsovervågningsudstyr, skal samarbejde om at udvikle og teste den næste generation af motionsteknologi og medicinsk overvågningsudstyr til astronauter i rummet.
De to firmaer har underskrevet en samarbejdsaftale om at teste DACs udstyr på Axioms kommende bemandede rumflyvninger i kredsløb om Jorden, startende med et eksperiment involverende nye wearable sensorer til at overvåge astronauternes vitale parametre på Axioms første mission til Den Internationale Rumstation (ISS).

”Vores samarbejde med Axiom udgør et vigtigt skridt i DACs målsætning om at bidrage med udvikling af medicinsk udstyr til det private bemandet rumfartsmarked,” udtaler DACs CEO Thomas A. E. Andersen.

”Vi har i mange år udviklet på vores motionsteknologi og prototyper af vores medicinske overvågningsudstyr. Vi ser frem til den mulighed Axiom giver for at bringe vores udvikling og afprøvning udstyret til det næste niveau.”

Det danske firma, som har udviklet og supporteret anvendelsen af medicinsk overvågning og træningsudstyr i over 30 år, fremstiller trådløst overvågningsudstyr og kompakt trænings-udstyr til at understøtte menneskets ophold i rummet og under andre ekstreme miljøer.

Som supplement til monitorering af mandskabets helbred, vil DAC og Axiom også udforske mulighederne for at anvende af DACs nyeste generation af den kommercielt rumkondicykel FERGO og det nye multifunktionelle træningssystem på Axioms kommende rumstation.

DAC har tidligere udviklet kondicykler som har været anvendt på rumfærgerne og på ISS.

”Samarbejdet med DAC understøtter udviklingen af den teknologi der kræves for gøre længerevarende menneskelig beboelse i rummet mulig.” siger Axiom Space’s CEO Michael T. Suffredini.
“I overensstemmelse med Axiom’s mission, understøtter og supplerer disse teknologier mange flere menneskers mulighed for at bo og leve i rummet i længere tid, samtidig vil de på længere sigt komme alle mennesker på Jorden til gavn.”

Axiom Space, Inc. sender mandskab til den internationale rumstation og bygger verdens første kommercielle internationale rumstation til professionelle astronauter, turister og private bidrag til forskning, fremstilling og test af rumudforskningsudstyr, samt reklame. For mere information se www.axiomspace.com.

Danish Aerospace Company ApS er et rumteknologi selskab, der opererer inden for avanceret medicinsk instrumentering og andre tekniske områder primært til rumapplikationer. Virksomheden er beliggende i Odense, Danmark, og er et datterselskab i M. Goldschmidt koncernen, der ejes af Mikael Goldschmidt. For mere information se www.danishaerospace.com.