26. april 2019

Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

Den danske rumteknologivirksomhed Danish Aerospace Company med hovedsæde i Odense kom godt ud af 2018. Det viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab. Omsætningen steg fra 14,1 mio. kr. i 2017 til 20,6 mio. kr. i 2018. En vækst svarende til 46 pct. Overskuddet før skat blev på 1,9 mio. kr. mod 1,1 mio. kr. året før.

Adm. direktør i Danish Aerospace Company, Thomas A. E. Andersen, glæder sig over resultatet. “Der er god grund til at glæde os over den flotte vækst i omsætningen og det faktum, at overskuddet er fulgt med op. Vi har de seneste år investeret betydeligt i vores virksomhed, og det høster vi nu de første frugter af. Jeg har dog en forventning om, at vi de kommende år kan skabe en betydelig større vækst. Der er en række forretningsområder, hvor vi ser nye muligheder for at gøre vort indtog,” siger Thomas A. E. Andersen.

Siden 1988 har Danish Aerospace Company specialiseret sig i at udvikle og producere livsnødvendigt medicinsk måle- og motionsudstyr til brug i det ydre rum, og de seneste 10 år har selskabet været eneleverandør til de internationale rumagenturer NASA og ESA med de særlige CEVIS-rumcykler, der sikrer, at astronauternes muskler bliver belastet og dermed trænet på trods af vægtløsheden.

Udstyr fra Danish Aerospace Company har fløjet på rumfærgerne Soyuz, Progress, Dragon, samt ATV- og HTV-fartøjerne. Desuden er blandt andet CEVIS-cyklen i brug på Den internationale rumstation ISS, Ruslands Mir, samt Spacelab og SpaceHab. I 2017 oprettede Danish Aerospace Company et datterselskab i Houston, USA, som blandt andet skal sikre en endnu mere aktiv rolle i NASAs bemandede rumprogrammer.

“Der er et betydeligt potentiale i de nye forretningsområder, hvor vi mener at kunne udnytte vores teknologiske kompetencer,” siger Thomas A. E. Andersen.

Danish Aerospace Company A/S er et rumteknologi selskab, der opererer inden for avanceret medicinsk instrumentering og andre tekniske områder primært til rumapplikationer. Virksomheden er beliggende i Odense, Danmark, og er et datterselskab i M. Goldschmidt koncernen, der ejes af Mikael Goldschmidt.

For mere information se www.danishaerospace.com