26. april 2019

Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

Danish Aerospace Companys nye avancerede træningsudstyr, der skal sikre, at astronauterne i rummet holdes i god form, er nu et stort skridt nærmere en realitet, da den første prototype af udstyret netop er blevet testet på NASAs Johnson-rumcenter i Houston, Texas.

Sidste år indgik den Europæiske Rumfartsorganisation ESA en aftale med Danish Aerospace Company om at bygge fire modeller af et ny multimotionsudstyr kaldet E4D (European Enhanced Exploration Exercise Device). Flight-modellen ventes klar til opsendelse i 2021, hvor efter den skal tages i brug af ESA og NASAs astronauter på Den International Rumstation, ISS.

”Det er vores største kommercielle kontrakt de sidste 10-15 år, og vi er nu meget tættere på at have defineret udstyret som skal bruges på Den Internationale Rumstation, ISS. De avancerede test hos NASA har givet os en hel del data og input, som vi nu kan bruge til at optimere vores E4D-udstyr når vi designer og byger flight-modellen.” siger Thomas A. E. Andersen, adm. direktør i Danish Aerospace Company.

Den nye generation af træningsudstyr bygger på Danish Aerospace Companys mere end 30 års erfaring med udvikling og produktion af rumcykler og respiratorisk måleudstyr til motion og helbredsovervågning i rummet. E4D-motionsudstyret kombinerer cykling, roning, tovtrækning og mere end 29 andre vægtløftningsøvelser i ét udstyr. Det øger alsidigheden og dermed også effektiviteten af astronauternes daglige træning i rummet.

”Jeg er meget stolt af, at vi som dansk virksomhed er konkurrencedygtige på globalt plan, når det kommer til at levere livsvigtigt udstyr til astronauter i kredsløb om jorden, og jeg ser meget frem til den dag, hvor det nye udstyr skal tages i brug på Den Internationale Rumstation, ISS,” siger Thomas A. E. Andersen.

 

Om Danish Aerospace Company
Danish Aerospace Company er specialiseret i kundespecifikke design, udvikling, produktion, certificering, vedligeholdelse, afprøvning og drift af medicinsk udstyr til rumfart og har eksisteret siden 1988. Danish Aerospace Company har i dag flere end 20 højkompetente medarbejdere, der alle er specialiseret inden for elektronik, mekanik og softwareprogrammering. Det er den danske erhvervsmand Mikael Goldschmidt, der via M. Goldschmidt Capital A/S ejer 100 pct. af Danish Aerospace Company. www.danishaerospace.com.

Vigtig information vedrørende Covid-19

Hos M. Goldschmidt Ejendomme A/S bidrager vi naturligvis til at begrænse spredningen af COVID-19 virus, samtidig med at vi følger myndighedernes opfordring til efter bedste evne at opretholde driften og holde samfundshjulene kørende.

I vores ejendomsadministration er vi lige så tilgængelige, som vi altid er, uanset at meget af det administrative arbejde i øjeblikket og i den kommende periode udføres hjemmefra. Vores sædvanlige hovednummer 33 63 09 00 er åbent, og det samme gælder de direkte numre og e-mail adresser til de respektive ejendomsadministratorer. Så tøv ikke med at kontakte os på normal vis. Alle vores lejere vil som altid blive betjent bedst muligt.

Det samme gælder for vores serviceafdeling, hvor vores servicefolk fortsat kan kontaktes på normal vis. De vil i videst mulige omfang vil være til stede på vores ejendomme på normal vis, og de er alle instrueret i at tage alle de anbefalede forholdsregler. For at begrænse smittespredning vil vores servicefolk dog indtil videre ikke komme ind i de enkelte lejligheder, medmindre der opstår et akut behov – og ved akut behov kun under nødvendige forholdsregler. Ikke akutte reparationer mv. registreres, men udskydes til udførelse på et senere tidspunkt.

Vores udlejningsafdeling foretager fortsat personlige fremvisninger af ledige lejemål, og også de gennemføres under størst mulig hensyntagen til at begrænse smittespredning.

Vi gør vores yderste for, at vores kunder ikke skal opleve forringet tilgængelighed eller service. Skulle det alligevel blive tilfældet, vi håber på jeres forståelse i denne situation. Vi må – med Statsministerens ord – stå sammen på afstand!

Luk denne besked