26. april 2019

Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

M. Goldschmidt Holding markerer 40 års jubilæum ved at sælge en portefølje af ejendomme på samlet næsten 8.200 kvadratmeter til en britisk investor. Mæglerfirmaet Lintrup & Norgart har formidlet handlen.

På en af de sidste arbejdsdage før jul har M. Goldschmidt Holding A/S solgt tre centralt beliggende københavnerejendomme på tilsammen 8.188 kvadratmeter fordelt på kontorer, øvrigt erhverv og boliger.

”Vi har fortsat mange ejendomme i København, men så her en god mulighed for at udnytte det aktuelle prisniveau. I Hillerød bygger vi 1.300 boliger for op imod fire milliarder kroner, og det går stærkere end forventet. Vi går snart i gang med den tredje af seks etaper, og derfor passer det os godt at få frigjort ekstra kapital. Samtidig er der noget symbolsk i, at vi afslutter denne handel næsten på 40 årsdagen for, at Mikael Goldschmidt etablerede sin virksomhed – køb og salg har hele tiden været en del af forretningen,” siger Søren Bjørn Hansen, viceadministrerende direktør i M. Goldschmidt Holding.

Virksomheden har en todelt strategi: Dels at investere langsigtet i området ved Grønningen (nær Kastellet) og i det øvrige København, dels at investere til videresalg i andre områder.

Den største ejendom i den solgte portefølje er Bernstorffsgade 21, tæt på Hovedbanen, med næsten 3.900 kvadratmeter, som er istandsat og ombygget til flerbrugerhus. H.C. Andersens Boulevard 9-11, nær Rådhuspladsen, rummer godt 3.700 kvm fordelt med restaurant i gadeplan samt erhverv og boliger på de øvrige etager. Den tredje ejendom er Nørregade 4, en fredet bygning fra 1811 med 610 kvm fordelt på butik i stueetagen, tandlægeklinik og boliger.

Handlen var formidlet af erhvervsmæglerne Lintrup & Norgart A/S.

”Vi er glade for at have hjulpet M. Goldschmidt Holding med salget og ikke mindst med at optimere ejendommene, fx ved at skaffe nye lejere og rådgive om, hvordan ejendommen på Bernstorffsgade bedst muligt kunne omdannes. Efter vores koncept er den indrettet i rå New Yorker-stil, og Simply Cooking skal drive personalerestauranten. På den måde har vi bidraget til, at de tre ejendomme kunne sælges stort set fuldt udlejede som core-ejendomme,” siger administrerende direktør og partner Stig Lintrup.

Køberen af ejendommene er en institutionel britisk investor, som har været repræsenteret af Capital Investment A/S. Parterne ønsker ikke at offentliggøre købesummen.

Kontaktoplysninger:

Søren Bjørn Hansen, M. Goldschmidt Holding – mobil 20 14 36 72 Stig Lintrup, Lintrup & Norgart – mobil 40 97 17 17