26. april 2019

Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

Torsdag den 22. september overdrager M. Goldschmidt Ejendomme A/S officielt og helt vederlagsfrit den nye gang- og cykelbro, Frederiksbroen, til Hillerød Kommune. Ved samme lejlighed indvies også områdets nye Svanelegeplads og udendørs fitnessområde.

Som en del af boligprojektet Frederiksbro har M. Goldschmidt Ejendomme A/S opført en gang- og cykelbro over Herredsvejen for at skabe trafiksikker sammenhæng mellem den nye bydel og resten af Hillerød. Frederiksbroens samlede entreprisesum på 48.250.000 kr. er betalt af M. Goldschmidt Ejendomme A/S, og nu overdrages broen officielt helt vederlagsfrit til Hillerød Kommune.

– Vi kan nu stolte overdrage Frederiksbroen til Hillerød Kommune, så Hillerøds børn og voksne mange år ud i fremtiden trygt kan krydse Herredsvejens trafik, siger ejer og bygherre Mikael Goldschmidt.

Overdragelsen sker torsdag den 22. september, når Mikael Goldschmidt og borgmester Kirsten Jensen klipper en ballonsnor sammen med medarbejdere og samarbejdspartnere. Ved samme lejlighed indvies også Frederiksbros nye specialdesignede Svanelegeplads, som M. Goldschmidt Ejendomme har investeret knapt 2 mio. kr. i, samt et spritnyt udendørs fitnessområde med funktionelle træningsredskaber.

Frederiksbroen er tegnet af Holscher Nordberg Architecture and Planning og opført i samarbejde med entreprenør Pihlkonsortiet og montør JMC Steel Group. Her er brugt 400 tons stål og 6.000 balustre, som med stor præcision er monteret på tværs af Herredsvejen og i en elegant bue over Munkeengen. Resultatet er blevet Danmarks længste stålcykelbro, der med sine 300 meter slår selv Københavns 270 meter lange cykelslange, og som ovenikøbet er blevet indstillet til Den Danske Stålpris 2022.