26. april 2019

Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

Frederiksbro har fået en ny beboer i form af en bronzestatue, der i fuld figur afbilleder den tidligere britiske premierminister Sir Winston Churchill. Statuen vil i mange år frem hilse forbipasserende velkommen i Hillerøds nye bydel.

M. Goldschmidt Ejendomme A/S har budt en ny og helt enestående beboer velkommen på Frederiksbro. Her er nemlig rejst en statue af Sir Winston Churchill, der er en ikonisk historisk figur i verdenshistorien og en af de vigtigste ledere under Anden Verdenskrig. Bronzestatuen er placeret i Frederiksbro Parken ved Svanebroen, hvor Sir Winston Churchill i fremtiden vil hilse forbipasserende velkommen med sit karakteristiske V for victory-tegn.

Frederiksbros ejer og bygherre Mikael Goldschmidt har selv fået ideen til statuen og været med i hele design- og skabelsesprocessen forud for indvielsen – og der ligger en særlig personlig motivation bag at forevige netop Sir Winston Churchill i Hillerøds nye bydel. For Goldschmidt repræsenterer Churchills beslutsomme lederskab og vedholdende kamp mod nazismen en vilje og et mod til at tro på en verden, hvor fred og frie tanker er for alle.

Sir Winston Churchill har en enorm historisk betydning, og formålet med denne statue er at holde liv i mindet om ham. Jeg håber, at statuens tilstedeværelse mange år ud i fremtiden vil inspirere til samtaler generationer imellem, så Churchill og hans kamp for frihed og fred ikke går i glemmebogen, siger Mikael Goldschmidt.

Statuen er tilblevet i samarbejde med Kunstrådgiverne M&M – Kunst og Sted, digitalt modelleret af To The Planetarium og støbt på Bronzestøberiet Peter Jensen.