26. april 2019

Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

– et globalt vandrensningseventyr der startede i danmark

 

Aquaporin A/S står bag udviklingen af en revolutionerende metode til rensning af vand, der udnytter proteiner – aquaporiner – til at rense vand på samme måde, som det sker i naturen. Aquaporins produkter, såkaldte biomimetiske membraner, renser vand, så det i princippet bliver så rent, at der ikke kan spores andre kemiske forbindelser i vandet, og det på en hurtigere og mere energieffektiv måde end traditionelle vandrensningsmetoder. Markedet for Aquaporins teknologi er betydeligt og globalt.

Aquaporin koncernen består ud over moderselskabet Aquaporin A/S i Danmark af datterselskabet Aquaporin Asia Pte. Ltd. i Singapore, selskabets joint venture Aquapoten Company Ltd. i Kina, hvor Poten Environment Group er partner, samt Aquaporin Space Alliance Aps, et joint venture med Danish Aerospace Company ApS med fokus på produktudvikling sammen med de amerikanske og europæiske rumagenturer.

M. Goldschmidt Capital A/S ejer 49,9 % af Aquaporin A/S. Andre betydende aktionærer i Aquaporin A/S omfatter Danica Pension, Interchina Water Treatment, Poten Environment Group og Syddansk Teknologisk Innovation samt selskabets ledelse og stiftere.

www.aquaporin.dk