26. april 2019

Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

Frederiksbro er en helt ny bydel under opførsel på et 93.826 m2 stort grundareal, som ligger på hjørnet af Roskildevej og Herredsvejen i Hillerød. Når bydelen står færdig, vil den samlet indeholde ca. 115.000 kvadratmeter bolig og 5.000 kvadratmeter erhvervslejemål og parkeringskælder. Der kommer i alt ca. 1.300 lejeboliger, der bliver hjem for ca. 3.000 beboere i alle aldre. De første lejeboliger stod klar i november 2020, og pr. 1. oktober 2021 var mere end 400 lejeboliger færdigopførte og udlejet.

Hillerøds nye bydel byder på en række unikke faciliteter som en privat badepavillon, legepladser og ikke mindst Frederiksbro Parken med en 300 meter lang sø formet som en svane i flugt. Derudover har M. Goldschmidt Ejendomme også opført en gang- og cykelbro over Herredsvejen, så denne trygt kan krydses af fodgængere og cyklister.

På en central placering ligger Erhvervshuset, hvor dagligvarebutikken Coop 365 åbnede i oktober 2021. Den gyldne ejendom huser desuden en række øvrige erhvervslejemål med mulighed for at etablere cafe, bager, kontor, sundhedshus eller lignende.

Bydelen Frederiksbro bygges etapevis i to byggefelter: Byggefelt A, der ligger øst for Frederiksbro Parken, opføres først, og byggefelt B, der ligger vest for parken, opføres efterfølgende.